σελφ σερβις - H Ocado τεστάρει φορτηγά χωρίς οδηγό

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

H Ocado τεστάρει φορτηγά χωρίς οδηγό

19 Ιουλίου 2017 | 11:52 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή,Τεχνολογία

Με στόχο να διευρύνει μελλοντικά την αξιοποίηση των φορτηγών που κινούνται χωρίς οδηγό, των CargoPod, η Ocado ξεκίνησε την πιλοτική τους εφαρμογή από το νοτιοανατολικό Λονδίνο, παραδίδοντας προϊόντα σε περίπου 160 πελάτες στην περιοχή του Γκρίνουιτς, για δύο εβδομάδες.

Για να υπάρχει συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία, στα φορτηγά θα υπάρχουν οδηγοί, ενώ ο κατασκευαστής τους, η εταιρεία Oxbotica, θεωρεί πως η νομοθεσία θα έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα έως το 2021 και τότε θα μπορούν τα οχήματα να κινούνται αυτόνομα. Η αλυσίδα στοχεύει στην αξιοποίηση του νέου τρόπου παράδοσης και από άλλους λιανέμπορους, ως third party υπηρεσία, μέσω της Ocado Smart Platform.

Τα CargoPod χρησιμοποιούν κάμερες, αισθητήρες και τεχνολογία λέιζερ, ώστε να καταγράφουν τη διαδρομή τους και τους πιθανούς κινδύνους. Μπορούν να μεταφέρουν φορτίο έως 128 κιλά, ενώ διαθέτουν 8 χώρους για την τοποθέτηση της κάθε παραγγελίας. Μόλις το φορτηγό φτάσει στον προορισμό του, ο χώρος της αντίστοιχης παραγγελίας φωτίζεται και περιμένει να τον ανοίξει ο πελάτης.

Στην πιλοτική φάση δεν απαιτείται κάποια ειδική πιστοποίηση. Ο παραλήπτης πρέπει μόνο να πατήσει το κουμπί που ανοίγει την αντίστοιχη πόρτα. Στο μέλλον θα απαιτείται, για την ασφάλεια των παραδόσεων, η ταυτοποίησή του μέσω mobile συσκευής.

σελφ σερβις (T. 474)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Βρεφικά & Παιδικά Προϊόντα: Δημογραφική και οικονομική κρίση μειώνουν συνεχώς τον τζίρο

Μόνη η συνεχιζόμενη πτώση των γεννήσεων στη χώρα μας εξηγεί αρκετά, δυστυχώς, τη διαρκώς πτωτική εξέλιξη της αγοράς προϊόντων βρεφικής και παιδικής διατροφής και φροντίδας. Όπως εκτιμάται, ο συνδυασμός της δημογραφικής με την οικονομική κρίση λόγω των προγραμμάτων λιτότητας, από το 2009 μέχρι φέτος οδήγησε τον τζίρο των επιχειρήσεων της εν λόγω αγοράς σε πτώση της τάξης του 45%. Ωστόσο, αν και η προώθηση και προσφορά έχει γίνει ο κατεξοχήν ιμάντας των πωλήσεων και του ανταγωνισμού των brands, στ...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2017 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION