σελφ σερβις - H Ocado τεστάρει φορτηγά χωρίς οδηγό

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λιανεμπόριο

H Ocado τεστάρει φορτηγά χωρίς οδηγό

19 Ιουλίου 2017 | 11:52 Γράφει η Ξένια  Μαντζιώρη Topics: News,Διεθνή,Τεχνολογία

Με στόχο να διευρύνει μελλοντικά την αξιοποίηση των φορτηγών που κινούνται χωρίς οδηγό, των CargoPod, η Ocado ξεκίνησε την πιλοτική τους εφαρμογή από το νοτιοανατολικό Λονδίνο, παραδίδοντας προϊόντα σε περίπου 160 πελάτες στην περιοχή του Γκρίνουιτς, για δύο εβδομάδες.

Για να υπάρχει συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία, στα φορτηγά θα υπάρχουν οδηγοί, ενώ ο κατασκευαστής τους, η εταιρεία Oxbotica, θεωρεί πως η νομοθεσία θα έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα έως το 2021 και τότε θα μπορούν τα οχήματα να κινούνται αυτόνομα. Η αλυσίδα στοχεύει στην αξιοποίηση του νέου τρόπου παράδοσης και από άλλους λιανέμπορους, ως third party υπηρεσία, μέσω της Ocado Smart Platform.

Τα CargoPod χρησιμοποιούν κάμερες, αισθητήρες και τεχνολογία λέιζερ, ώστε να καταγράφουν τη διαδρομή τους και τους πιθανούς κινδύνους. Μπορούν να μεταφέρουν φορτίο έως 128 κιλά, ενώ διαθέτουν 8 χώρους για την τοποθέτηση της κάθε παραγγελίας. Μόλις το φορτηγό φτάσει στον προορισμό του, ο χώρος της αντίστοιχης παραγγελίας φωτίζεται και περιμένει να τον ανοίξει ο πελάτης.

Στην πιλοτική φάση δεν απαιτείται κάποια ειδική πιστοποίηση. Ο παραλήπτης πρέπει μόνο να πατήσει το κουμπί που ανοίγει την αντίστοιχη πόρτα. Στο μέλλον θα απαιτείται, για την ασφάλεια των παραδόσεων, η ταυτοποίησή του μέσω mobile συσκευής.

σελφ σερβις (T. 474)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφιέρωμα

Ελληνικές Εξαγωγές Τροφίμων: Πυλώνας της εγχώριας επιχειρηματικής εξωστρέφειας

Η βιομηχανία τροφίμων-ποτών αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα στήριξης της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας και μάλιστα σε δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών της. Κόντρα στην ύφεση της οικονομίας, στο αρνητικό κλίμα διεθνώς για τη χώρα από την έναρξη της κρίσης, όπως και στα capital controls, κατάφερε την περίοδο 2012-2016 να διατηρεί ανοδική την εξωστρεφή της δράση, όταν μάλιστα στο ίδιο διάστημα οι ελληνικές εξαγωγές στο σύνολό τους εξελίχθηκαν πτωτικά.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Εκδηλώσεις
  • Έρευνα
  • Εργασία
  • Campaigns
  • Προφίλ εταιρείας

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Αγορά

Τεχνολογία

Τρόφιμα/Ποτά

Ενέργεια/Περιβάλλον

Μεταφορές/Logistics

Εκπαίδευση

Υγεία/Ομορφιά

Ευρωπαϊκή Ένωση

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778

ATCOM PRODUCTION